Kuřecí frikasé s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
100 g krevety
250 g žampiony
1 ks bobkový list
0.5 l kuřecí vývar
2 lžíce hladká mouka
1 kg celé kuře
1 balíček polévková zelenina
250 g vařený chřest
1 lžička sekané kapary
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a dáme do hrnce. Zalijeme vývarem či vodou, přidáme cibuli bobkový list a polévkovou zeleninu. Maso uvaříme a necháme pomalu vychladnout. Druhý den maso zbavíme kůží a kostí. Nakrájíme na kousky.

  2. Máslo rozpustíme za mírné teploty a mouku v něm necháme zpěnit. Přilijeme 1/2 litru kuřecího vývaru, zamícháme a vaříme 10 minut za mírné teploty.

  3. Houby očistíme a nakrájíme. Přidáme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, maso, chřest a krevety. Pak zahřejeme.

  4. Frikasé necháme krátce odpočinout, opepříme a osolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!