Kuřecí frikasé s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 100 g krevety 250 g žampiony 1 ks bobkový list 0.5 l kuřecí vývar 2 lžíce hladká mouka 1 kg celé kuře 1 balíček polévková zelenina 250 g vařený chřest 1 lžička sekané kapary podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuřecí frikasé s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme a dáme do hrnce. Zalijeme vývarem či vodou, přidáme cibuli bobkový list a polévkovou zeleninu. Maso uvaříme a necháme pomalu vychladnout. Druhý den maso zbavíme kůží a kostí. Nakrájíme na kousky.
Máslo rozpustíme za mírné teploty a mouku v něm necháme zpěnit. Přilijeme 1/2 litru kuřecího vývaru, zamícháme a vaříme 10 minut za mírné teploty.
Houby očistíme a nakrájíme. Přidáme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, maso, chřest a krevety. Pak zahřejeme.
Frikasé necháme krátce odpočinout, opepříme a osolíme. Podáváme s rýží.