Kuřecí fajitas podle Ady recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl koriandr 1 ks limetka 8 - 10 ks tortilla 1/2 lžičky pepř 3 lžíce olivový olej 2 lžíce olivový olej 2 ks kuřecí prsa 1 balení zakysaná smetana 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 1 lžička mletý kmín 0,5 hrnků limetková šťáva 1 ks červená cibule 0,5 hrnků pomerančová šťáva (nebo šťáva z červených grepů) 1 ks velké zralé avokádo
Postup Kuřecí fajitas podle Ady
Postup přípravy receptu
-
Vložte přísady marinády do větší mísy a promíchejte. Přidejte podélně rozkrojená kuřecí prsa a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc
K opečení masa použijte pokud možno grilovací pánev, zeleninu pak upravujte v jiné pánvi. Zeleninu asi půl minuty grilujte v grilovací pánvi na 1 lžíci oleje, přidejte sůl a pepř a nechte smažit další 2 minuty za lehkého promíchávání
Ve druhé grilovací pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a přidejte kuřecí prsa. Smažte dozlatova, z každé strany přibližně 4 minuty. Steaky odložte stranou a zakryjte (nechte např. v míse, pod poklicí) a nechte maso chvilku odpočinout, pustit šťávu). Poté maso nakrájejte na proužky
Malé nebo střední tortilly tepelně upravte dle návodu a naneste na ně dle chuti směs papriky a cibule, proužky kuřecího masa a avokáda. Přidejte zakysanou smetanu dle chuti. Doporučuji lehce zakapat limetkovou šťávou a kdo má rád čerstvý koriandr, může si jej do tortilly přidat. Tortillu stočte nebo přeložte (dle velikosti zvolené tortilly)
TIP: Pokud máte rádi avokádo a budete si jej do pokrmu přidávat, můžete zakysanou smetanu rozmixovat s avokádem rovnou a vytvořit si tak svůj dip (opepřete a osolte dle chuti). Dip můžete tvořit na mnoho způsobů, můžete například vynechat zakysanou smetanu nebo ji nahradit jogurtem, můžete také přidávat strouhaný sýr, který sice klasicky do receptu nepatří, ale v příštím vaření možná budete chtít nějak experimentovat (pro tento recept doporučuji směs čedaru a goudy). My si doma do tortilly kapeme také malinko šťávy, kterou pustí maso, když odpočívá. Dobrou chuť!