Ořechová hrnečková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek olej
3 - 4 ks vejce
2 lžíce kakao
0,5 hrnků mléko
0,5 ks citron
0,5 hrnků ořechy
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
0,5 hrnků hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balení kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáváme střídavě olej s mlékem, mouku s práškem do pečiva, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Poté přidáme ušlehaný sníh z bílků

  2. Do poloviny těsta můžeme přidat kakao a těsto plníme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy

  3. Bábovku pečeme prvních 20 minut při 200 °C a dále 30 - 40 minut při 150 °C. Ořechová bábovka je upečená, když z ní vytáhneme suchou špejli

  4. Ořechovou hrnečkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka vydrží vláčná i celý týden, pokud ji hned nesníme. Nejlepší je na cesty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!