Ořechová roláda s Alpro dezertní náplní recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 ks vejce 5 lžic cukr krupice 1 lžíce tuk na vymazání 250 ml smetana ke šlehání 10 lžic mleté vlašské ořechy 1 lžíce mleté vlašské ořechy 1 balíček ztužovač šlehačky 1 kelímek alpro dezert čokoláda 1 lžíce čokoláda strouhaná
Postup Ořechová roláda s Alpro dezertní náplní
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečicím papírem, který vymažeme tukem. Ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme žloutky, cukr a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na připravený pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut - do lehoučkého zezlátnutí
Roládu necháme vychladnout na plechu, mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem. Vychladlou roládu potřeme nejprve Alpro dezertem čokoládovým a potom ušlehanou šlehačkou. Pomocí pečicího papíru opatrně roládu srolujeme, na povrchu lehce potřeme troškou šlehačky a posypeme ořechy a strouhanou čokoládou nebo můžeme nechat bez šlehačky a postříkat čokoládovou polevou, záleží na chuti každého
Ořechovou roládu s Alpro dezertní náplní necháme lednici vychladit alespoň 2 hodiny.