Ořechová roláda s Alpro dezertní náplní recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 ks vejce
5 lžic cukr krupice
1 lžíce tuk na vymazání
250 ml smetana ke šlehání
10 lžic mleté vlašské ořechy
1 lžíce mleté vlašské ořechy
1 balíček ztužovač šlehačky
1 kelímek alpro dezert čokoláda
1 lžíce čokoláda strouhaná

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečicím papírem, který vymažeme tukem. Ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme žloutky, cukr a mleté ořechy. Těsto rozetřeme na připravený pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut - do lehoučkého zezlátnutí

  2. Roládu necháme vychladnout na plechu, mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem. Vychladlou roládu potřeme nejprve Alpro dezertem čokoládovým a potom ušlehanou šlehačkou. Pomocí pečicího papíru opatrně roládu srolujeme, na povrchu lehce potřeme troškou šlehačky a posypeme ořechy a strouhanou čokoládou nebo můžeme nechat bez šlehačky a postříkat čokoládovou polevou, záleží na chuti každého

  3. Ořechovou roládu s Alpro dezertní náplní necháme lednici vychladit alespoň 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!