Ořechová roláda s kávovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 - 5 ks vejce 250 g máslo 3 ks žloutek 2 dl mléko 130 g cukr krupice 200 g cukr moučka 70 g hladká mouka hořká čokoláda bílá čokoláda 60 g polohrubá mouka 1 lžíce rostlinný olej 60 g mleté vlašské ořechy mleté ořechy 6 lžic silná káva
Postup Ořechová roláda s kávovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s mletými ořechy a promícháme
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřený trochou tuku a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 10 minut. Upečenou placku sundáme z plechu a teplou i s papírem srolujeme. Roládu necháme vychladnout
Mezitím si připravíme krém. Mléko, cukr, mouku a žloutky vymícháme dohladka a uvaříme v hustou kaši, poté ji necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme silnou kávu, vychladíme a zašleháme ji spolu s máslem do připravené kaše
Vychladlé těsto rozvineme, potřeme asi 3/4 krému, znovu zavineme a vrch potřeme zbylým kávovým krémem. Krém na povrchu uhladíme, posypeme ořechy a posypeme nožem nastrouhanou čokoládou
Ořechovou roládu s kávovým krémem necháme před krájením dobře vychladnout, poté ji krájíme na hrubé plátky a podáváme ke kafíčku.