Ořechová roláda s kávovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 - 5 ks vejce
250 g máslo
3 ks žloutek
2 dl mléko
130 g cukr krupice
200 g cukr moučka
70 g hladká mouka
hořká čokoláda
bílá čokoláda
60 g polohrubá mouka
1 lžíce rostlinný olej
60 g mleté vlašské ořechy
mleté ořechy
6 lžic silná káva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku smíchanou s mletými ořechy a promícháme

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřený trochou tuku a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 10 minut. Upečenou placku sundáme z plechu a teplou i s papírem srolujeme. Roládu necháme vychladnout

  3. Mezitím si připravíme krém. Mléko, cukr, mouku a žloutky vymícháme dohladka a uvaříme v hustou kaši, poté ji necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme silnou kávu, vychladíme a zašleháme ji spolu s máslem do připravené kaše

  4. Vychladlé těsto rozvineme, potřeme asi 3/4 krému, znovu zavineme a vrch potřeme zbylým kávovým krémem. Krém na povrchu uhladíme, posypeme ořechy a posypeme nožem nastrouhanou čokoládou

  5. Ořechovou roládu s kávovým krémem necháme před krájením dobře vychladnout, poté ji krájíme na hrubé plátky a podáváme ke kafíčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!