Kuře se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l mléko
1 ks cibule
1 ks kuře
1 kelímek smetana ke šlehání
0.5 l drůbeží vývar
podle chuti
3 ks masox
1 lžíce mletá sladká paprika
podle potřeby
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vložíme se 2 kostkami masoxu a solí do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Když je kuře uvařené, vyjmeme ho z hrnce a necháme vystydnout. Stranou si dáme půl litru vývaru a ze zbytku uděláme polévku. Kuře naporcujeme.

  2. Než nám kuře vystydne, očistíme si cibuli a nasekáme ji najemno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak ji posypeme sladkou paprikou, kterou po 10 vteřinách zalijeme odloženým vývarem. Základ omáčky přivedeme k varu. Vlijeme mléko a vaříme. Dáváme pozor, aby nám omáčka nevyběhla. Při bodu varu zasypeme omáčku světlou jíškou, povaříme asi 5 minut, zalijeme smetanou ke šlehání a vypneme. Podle chuti přidáme ještě 1 masox a sůl při dovaření. Ale každý podle své chuti.

  3. Kuře se smetanovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!