Kuře po římsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 lžic olej 30 g cibule 1 ks kuře 5 lžic rajčatový protlak 300 g těstoviny 2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl tymián hřebíček 1 lžíce sekaná petrželka hovězí vývar mletý černý pepř
Postup Kuře po římsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře podle potřeby očistíme a rozdělíme na 4 porce. Ty pak důkladně omyjeme a osušíme. Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej a porce kuřete v něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, hřebíček, tymián, petrželku a krátce opečeme, aby koření pustilo aroma. Pak vše zalijeme protlakem rozmíchaným v polovině vývaru a dusíme doměkka. Podle potřeby kuře po římsku podléváme zbylým vývarem.
Během dušení kuřete si uvaříme podle návodu těstoviny.
Měkké porce kuřete přeložíme na mísu, omáčku procedíme a dobře v ní prohřejeme těstoviny. Kuře po římsku ihned podáváme.