Kuře po římsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 lžic olej
30 g cibule
1 ks kuře
5 lžic rajčatový protlak
300 g těstoviny
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
tymián
hřebíček
1 lžíce sekaná petrželka
hovězí vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře podle potřeby očistíme a rozdělíme na 4 porce. Ty pak důkladně omyjeme a osušíme. Porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme olej a porce kuřete v něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, hřebíček, tymián, petrželku a krátce opečeme, aby koření pustilo aroma. Pak vše zalijeme protlakem rozmíchaným v polovině vývaru a dusíme doměkka. Podle potřeby kuře po římsku podléváme zbylým vývarem.

  3. Během dušení kuřete si uvaříme podle návodu těstoviny.

  4. Měkké porce kuřete přeložíme na mísu, omáčku procedíme a dobře v ní prohřejeme těstoviny. Kuře po římsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!