Kuře na kaparech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 dl olej
50 g šunka
2 lžičky hořčice
1 lžička kopr
1 lžíce kapary
0.3 lžičky zázvor
1 dl bílé víno
250 g kysaná smetana
muškátový oříšek
sůl a pepř
900 g kuřecí prsíčka
worcester
0.5 ks citron (šťávu)
máslo na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Také je lehce zasypeme muškátovým oříškem a zázvorem. Maso pak opečeme z obou stran na rozehřátém oleji.

  2. Opečené plátky prsíček vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Na stejné pánvi ohřejeme kysanou smetanu předem rozmíchanou s vínem, hořčicí, šťávou z kaparů, worcesterovou omáčkou, koprem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme celé kapary a zjemníme máslem.

  3. Do takto připravené omáčky vložíme opět maso a ještě několik minut prohřejeme. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a každý plátek dozdobíme šunkou nakrájenou na jmené nudličky.

  4. Hotové kuře podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!