Krůtí kousky se šunkou v okurkové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
80 g šunka
1 ks cibule
500-600 ml vývar drůbeží
1 lžička hořčice plnotučná
2 lžíce hladká mouka
3-4 ks kyselé okurky
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na jemné nudličky

  2. V hluboké pánvi orestujeme na oleji ze všech stran kousky masa, pak snížíme teplou, vše podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna dusíme doměkka. Šťávu z masa necháme vysmahnout

  3. Mezitím si připravíme omáčku. V hrnci necháme na másle zesklovatět cibuli, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Jíšku za stálého míchání naředíme studeným vývarem, přidáme nakrájené okurky, hořčici a vaříme přibližně 20 minut

  4. Do takto připravené omáčky vložíme měkké krůtí kousky, nakrájenou šunku a vše podle chuti přisolíme a opepříme a zvolna asi 10 minut necháme probublávat

  5. Krůtí kousky se šunkou a okurkovou omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!