Zapečené krůtí maso s bramborem a paprikami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
700 g brambory
1 ks cibule
250 ml smetana
grilovací koření
70 g uzená slanina
mletý černý pepř
100 g anglická slanina (plátky)
2 ks barevná paprika
750 g mleté krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Mleté krůtí maso promícháme v míse se 70 g jemně nasekané anglické slaniny, vejcem a utřeným česnekem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet

  2. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Velkou oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky

  3. Dno remosky poklademe bramborami, které jen zlehka osolíme a opepříme a na ně položíme plátky slaniny. Další vrstvu tvoří cibule a papriky, na které rozložíme masovou směs. Nakonec vše zakryjeme zbývajícími bramborami, které poklademe hoblinkami másla, posypeme grilovacím kořením a podlijeme smetanou

  4. Krůtí maso v remosce pečeme přibližně 1 hodinu dorůžova

  5. Zapečené krůtí maso s paprikami a bramborem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!