Krůtí játra na pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
500 ml voda
1 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
1 lžíce barevný pepř
500 g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Pepř vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme paličkou, používám vždy čerstvě drcený pepř, ne již kupovaný drcený

  2. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a do zlatohněda orestujeme na rozehřátém oleji. Vložíme játra a ze všech stran je opečeme. Pak vše posypeme drceným pepřem, důkladně promícháme a pak přilijeme vodou. Za občasného promíchání dusíme játra asi 20 - 30 minut do změknutí

  3. Mouku rozkvedláme ve troše vody, osolíme a za stálého míchání vlijeme k játrům. Krůtí játra na pepři za občasného promíchání ještě 5 - 10 minut provaříme a popřípadě dochutíme solí. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!