Krupicový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
6 ks vejce
100 g máslo
500 ml mléko
- - tuk
150 g jahody
3 lžíce krupice
2 balíčky cukr vanilkový
- - kůra citronová
1 balíček pudink vanilkový
150 g rybíz
2 lžičky prášek kypřící
450 g rosol rybízový

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se solí uvedeme k varu, přisypeme krupici a vaříme asi 10 minut. Z bílků ušleháme sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a žloutky, citronovou kůru a vlažnou krupici. Pudink a kypřící prášek rozředíme trochou vody a vmícháme do krupicové hmoty, nakonec vmícháme sníh. Polovičku hmoty naplníme do vymazané zapékací misky, omyté ovoce promícháme s rybízovým rosolem a tuto ovocnou směs naneseme na krupicovou hmotu. Zakryjeme druhou půlkou krupicového těsta a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!