Krupicový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 6 ks vejce 100 g máslo 500 ml mléko - - tuk 150 g jahody 3 lžíce krupice 2 balíčky cukr vanilkový - - kůra citronová 1 balíček pudink vanilkový 150 g rybíz 2 lžičky prášek kypřící 450 g rosol rybízový
Postup Krupicový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko se solí uvedeme k varu, přisypeme krupici a vaříme asi 10 minut. Z bílků ušleháme sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr a žloutky, citronovou kůru a vlažnou krupici. Pudink a kypřící prášek rozředíme trochou vody a vmícháme do krupicové hmoty, nakonec vmícháme sníh. Polovičku hmoty naplníme do vymazané zapékací misky, omyté ovoce promícháme s rybízovým rosolem a tuto ovocnou směs naneseme na krupicovou hmotu. Zakryjeme druhou půlkou krupicového těsta a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200 st.