Krupicový nákyp s hruškami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

75 g cukr
1 ks vejce
máslo
kakao
500 ml mléko
vanilka
75 g krupice
500 g hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s vanilkou, přisypeme krupici, necháme nabobtnat a osladíme cukrem. Směs necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a bílek ušleháme v tuhý sníh

  2. Do vychladlé kaše přimícháme žloutek a lehce všleháme i bílkový sníh. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky

  3. Formu vymažeme máslem, vložíme do ní hrušky, na ně nalijeme krupicovou kaši a zapékáme v troubě na 200 °C asi půl hodiny

  4. Krupicový nákyp s hruškami podáváme teplý. Můžeme poklást plátky másla a posypat kakaem. Bude chutnat nejen dětem!

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!