Krupicový malinový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 80 g krupice 40 g cukr krupice 4 lžíce malinový sirup 100 ml malinový sirup 4 lžičky zakysaná smetana 100 g smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk 6 lístků bílá želatina 250 ml polotučné mléko
Postup Krupicový malinový dezert
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme do studené vody
Mléko, vanilkovou dřeň, cukr a špetku soli smícháme, uvedeme do varu a 3 minuty provaříme. Do směsi vmícháme krupici, odstavíme a necháme minutu stát. Pak do krupice za stálého míchání přidáme polovinu vymačkané želatiny a necháme ji rozpustit. Krupicovou směs necháme úplně vychladnout
Malinový sirup zahřejeme, rozpustíme v něm zbylé vymačkané plátky želatiny a směs nalijeme do čtyř formiček. Formičky uložíme do chladničky zatuhnout
Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do krupicového základu. Krupicovou šlehačku rozdělíme do formiček na malinový sirup a uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny
Formičky krátce namočíme do horké vody a dezert vyklopíme na talířky. Kolem nalijeme sirup a do něj lžičkou uděláme ze smetany malé hromádky. Hromádky lehce na jedné straně protáhneme pro potěchu oka a můžeme podávat.