Krupicový malinový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
80 g krupice
40 g cukr krupice
4 lžíce malinový sirup
100 ml malinový sirup
4 lžičky zakysaná smetana
100 g smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
6 lístků bílá želatina
250 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody

  2. Mléko, vanilkovou dřeň, cukr a špetku soli smícháme, uvedeme do varu a 3 minuty provaříme. Do směsi vmícháme krupici, odstavíme a necháme minutu stát. Pak do krupice za stálého míchání přidáme polovinu vymačkané želatiny a necháme ji rozpustit. Krupicovou směs necháme úplně vychladnout

  3. Malinový sirup zahřejeme, rozpustíme v něm zbylé vymačkané plátky želatiny a směs nalijeme do čtyř formiček. Formičky uložíme do chladničky zatuhnout

  4. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do krupicového základu. Krupicovou šlehačku rozdělíme do formiček na malinový sirup a uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny

  5. Formičky krátce namočíme do horké vody a dezert vyklopíme na talířky. Kolem nalijeme sirup a do něj lžičkou uděláme ze smetany malé hromádky. Hromádky lehce na jedné straně protáhneme pro potěchu oka a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!