Krupicové švestkové knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 20 g máslo 125 ml mléko 18 ks švestky 2 lžičky cukr krystal 300 g dětská krupička 10 g čerstvé droždí
Postup Krupicové švestkové knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme krupičku, uděláme v ní důlek, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.
Do vzešlého kvásku, které asi dvojnásobně zvětšilo svůj objem, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujeme jemné hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek a v míse přikryté utěrkou necháme těsto 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme asi na 18 dílů. Z každého kousku těsta vytvarujeme placku, do každé placky pečlivě zabalíme vypeckovanou švestku.
Připravené švestkové krupicové knedlíky přikryjeme na pracovní desce utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout.
Krupicové švestkové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 7 minut.
Krupicové knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem jako sladký hlavní chod.