Krupicové švestkové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
20 g máslo
125 ml mléko
18 ks švestky
2 lžičky cukr krystal
300 g dětská krupička
10 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme krupičku, uděláme v ní důlek, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

  2. Do vzešlého kvásku, které asi dvojnásobně zvětšilo svůj objem, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujeme jemné hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek a v míse přikryté utěrkou necháme těsto 30 minut kynout.

  3. Z vykynutého těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme asi na 18 dílů. Z každého kousku těsta vytvarujeme placku, do každé placky pečlivě zabalíme vypeckovanou švestku.

  4. Připravené švestkové krupicové knedlíky přikryjeme na pracovní desce utěrkou a necháme ještě 10 minut kynout.

  5. Krupicové švestkové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 7 minut.

  6. Krupicové knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!