Musaka s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrnek hrášek
olej
sůl
2 ks vejce
2 ks paprika
800 g brambory
1 ks cibule
1 ks smetana
kmín
voda
5 ks rajče
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks rajčatový protlak
saturejka
2 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
800 g míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev, petržel a rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a brambory na špalíčky

  2. Ve větším hrnci, který je možné dát i do trouby, zpěníme na rozpáleném oleji cibuli, přidáme mrkev, petržel, rajčata a papriky. Po chvíli vmícháme mleté maso, sůl, pepř, sladkou papriku, kmín a saturejku. Dusíme 5 minut, poté přidáme hrášek a brambory, povaříme a přilijeme rajčatový protlak a dolijeme vodou tak, aby brambory byly zcela ponořené. Dusíme doměkka

  3. Smícháme si 2 lžíce mouky, smetanu, 2 vejce a směsí zalijeme hrnec (nebo zapékací nádobu) s musakou, dáme do trouby a pečeme, dokud se neutvoří kůrčička

  4. Musaka se podává jako hlavní chod, který velmi dobře zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!