Musaka nemusaka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 dl olej sůl 2 ks vejce 125 g máslo 2 kg brambory 1 l mléko 3 ks rajče 1 hrnek hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 1 kg mleté maso 150 g tvrdý sýr 2 lžičky čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Musaka nemusaka
Postup přípravy receptu
-
Brambory předvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno
Mleté maso osolíme, okořeníme, orestujeme a necháme podusit. Na druhé pánvi vytvoříme bešamel z másla, mléka a mouky. Když máme bešamel hotový, přidáme do něj rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, jemně osolíme a okořeníme podle chuti
Zapékací plech vytřeme olejem a vyskládáme na něj vrstvu nakrájených předvařených brambor, polijeme rovnoměrně bešamelem, zasypeme masovou směsí a na ni poklademe vrstvu nakrájených rajčat. Poté opět začneme další vrstvou brambor a celý postup zopakujeme. Poslední vrchní vrstvu vytvoříme z brambor a zalijeme bešamelem
Musaku dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 50 minut
Musaku nemusaku podáváme jako chutný hlavní chod.