Musaka nemusaka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 dl olej
sůl
2 ks vejce
125 g máslo
2 kg brambory
1 l mléko
3 ks rajče
1 hrnek hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 kg mleté maso
150 g tvrdý sýr
2 lžičky čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předvaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno

  2. Mleté maso osolíme, okořeníme, orestujeme a necháme podusit. Na druhé pánvi vytvoříme bešamel z másla, mléka a mouky. Když máme bešamel hotový, přidáme do něj rozšlehaná vejce a nastrouhaný sýr, jemně osolíme a okořeníme podle chuti

  3. Zapékací plech vytřeme olejem a vyskládáme na něj vrstvu nakrájených předvařených brambor, polijeme rovnoměrně bešamelem, zasypeme masovou směsí a na ni poklademe vrstvu nakrájených rajčat. Poté opět začneme další vrstvou brambor a celý postup zopakujeme. Poslední vrchní vrstvu vytvoříme z brambor a zalijeme bešamelem

  4. Musaku dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba 50 minut

  5. Musaku nemusaku podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!