Ovocné knedlíky z krupicové kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 1 vejce 80 g máslo 3/4 l mléko 200 g krupice 2 lžíce cukr moučka cukr moučka mletá skořice 500 g hrubá mouka 100 g tvaroh na strouhání švestky nebo blumy
Postup Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Postup přípravy receptu
-
Krupici zalijeme čtvrtlitrem mléka a necháme asi 20 minut nabobtnat. Pak ji zalijeme zbytkem mléka a za stálého míchání z ní uvaříme hustou kaši. Kaši odstavíme a necháme úplně vychladnout. Během chladnutí ji několikrát zamícháme
Do vychladlé kaše přidáme vejce, asi 1/2 lžičky soli, cukr a hrubou mouku. Vypracujeme vláčné husté těsto. Pokud těsto lepí, podle potřeby přisypeme ještě hrubou mouku. Z těsta vykrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku a do ní zabalíme švestku nebo jiné pevné ovoce. Ruce namáčíme do mouky a každý knedlík zakulatíme
Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je 8 - 10 minut. Uvařené knedlíky hned z vody vyjmeme
V kastrolku rozpustíme máslo a uškvaříme ho dorůžova. Tvaroh nastrouháme
Ovocné knedlíky z krupicové kaše posypeme cukrem a skořicí, polijeme uškvařeným máslem a zasypeme nastrouhaným tvarohem
Pozn.:Těsto na ovocné knedlíky připravujeme stejným způsobem jako těsto na krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin. Rozdíl je v tom, že by nám miska zbylé krupicové kaše na jejich přípravu nestačila.