Ovocné knedlíky z krupicové kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
1 vejce
80 g máslo
3/4 l mléko
200 g krupice
2 lžíce cukr moučka
cukr moučka
mletá skořice
500 g hrubá mouka
100 g tvaroh na strouhání
švestky nebo blumy

Postup přípravy receptu

  1. Krupici zalijeme čtvrtlitrem mléka a necháme asi 20 minut nabobtnat. Pak ji zalijeme zbytkem mléka a za stálého míchání z ní uvaříme hustou kaši. Kaši odstavíme a necháme úplně vychladnout. Během chladnutí ji několikrát zamícháme

  2. Do vychladlé kaše přidáme vejce, asi 1/2 lžičky soli, cukr a hrubou mouku. Vypracujeme vláčné husté těsto. Pokud těsto lepí, podle potřeby přisypeme ještě hrubou mouku. Z těsta vykrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku a do ní zabalíme švestku nebo jiné pevné ovoce. Ruce namáčíme do mouky a každý knedlík zakulatíme

  3. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je 8 - 10 minut. Uvařené knedlíky hned z vody vyjmeme

  4. V kastrolku rozpustíme máslo a uškvaříme ho dorůžova. Tvaroh nastrouháme

  5. Ovocné knedlíky z krupicové kaše posypeme cukrem a skořicí, polijeme uškvařeným máslem a zasypeme nastrouhaným tvarohem

  6. Pozn.:Těsto na ovocné knedlíky připravujeme stejným způsobem jako těsto na krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin. Rozdíl je v tom, že by nám miska zbylé krupicové kaše na jejich přípravu nestačila.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!