Krkovička v cibuli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
4-5 ks cibule
3-5 dl pivo
0.3 kg niva
mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
chilli koření
2 lžíce worcesterská omáčka
2 lžíce polévkové koření
1 kg krkovice
Postup Krkovička v cibuli recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibule nakrájíme na kolečka. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme. Osolíme jej, opepříme a posypeme chilli kořením podle chuti.
Pekáč posypeme polovinou cibule. Poklademe plátky masa a posypeme zbylou cibulí. Vše posypeme nastrouhanou nivou nebo jiným sýrem.
Do nádoby dáme pivo, vodu, sójovou omáčku, polévkové koření a worcesterskou omáčku. Vše promícháme a směsí podlijeme maso. Pekáč zakryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme v předehřáté troubě přikryté. Pak maso odkryjeme a necháme dopéct.
Krkovici v cibuli podáváme s brambory, rýží nebo pečivem. Pro rychlejší přípravu lze připravit z kuřecího, králičího i mletého masa. U mletého masa tvoříme čufty.