Krkovička v cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4-5 ks cibule
3-5 dl pivo
0.3 kg niva
mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
chilli koření
2 lžíce worcesterská omáčka
2 lžíce polévkové koření
1 kg krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibule nakrájíme na kolečka. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme. Osolíme jej, opepříme a posypeme chilli kořením podle chuti.

  2. Pekáč posypeme polovinou cibule. Poklademe plátky masa a posypeme zbylou cibulí. Vše posypeme nastrouhanou nivou nebo jiným sýrem.

  3. Do nádoby dáme pivo, vodu, sójovou omáčku, polévkové koření a worcesterskou omáčku. Vše promícháme a směsí podlijeme maso. Pekáč zakryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme v předehřáté troubě přikryté. Pak maso odkryjeme a necháme dopéct.

  4. Krkovici v cibuli podáváme s brambory, rýží nebo pečivem. Pro rychlejší přípravu lze připravit z kuřecího, králičího i mletého masa. U mletého masa tvoříme čufty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!