Uzené koleno s knedlíky a se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
200 g máslo
2 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce cukr krupice
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 balíček kysané zelí
1 ks houskový knedlík
6 kuliček celý černý pepř
1 ks vepřové uzené koleno
Postup Uzené koleno s knedlíky a se zelím
Postup přípravy receptu
-
Vepřové uzené koleno vaříme 40 minut v tlakovém hrnci společně s pepřem, bobkovým listem a novým kořením v mírně osolené vodě
K zelí přidáme kmín a cukr, zalijeme vodou a vaříme 15 minut
Hotový houskový knedlík, klidně zakoupený v obchodě, nakrájíme na plátky a nad párou ohříváme asi 10 minut
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na másle
Uvařené uzené koleno vyjmeme z vývaru a naporcujeme. Přidáme na talíř k uvařeným knedlíkům. Knedlíky polijeme máslem s usmaženou cibulkou
Uzené koleno s knedlíky a se zelím zapíjíme chlazeným pivem
Vývar z masa nevyléváme, můžeme z něj připravit výbornou uzenou polévku.