Uzené koleno s knedlíky a se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 g máslo
2 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce cukr krupice
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
1 balíček kysané zelí
1 ks houskový knedlík
6 kuliček celý černý pepř
1 ks vepřové uzené koleno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové uzené koleno vaříme 40 minut v tlakovém hrnci společně s pepřem, bobkovým listem a novým kořením v mírně osolené vodě

  2. K zelí přidáme kmín a cukr, zalijeme vodou a vaříme 15 minut

  3. Hotový houskový knedlík, klidně zakoupený v obchodě, nakrájíme na plátky a nad párou ohříváme asi 10 minut

  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na másle

  5. Uvařené uzené koleno vyjmeme z vývaru a naporcujeme. Přidáme na talíř k uvařeným knedlíkům. Knedlíky polijeme máslem s usmaženou cibulkou

  6. Uzené koleno s knedlíky a se zelím zapíjíme chlazeným pivem

  7. Vývar z masa nevyléváme, můžeme z něj připravit výbornou uzenou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!