Krkovička s adžikou na zeleninové postýlce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks brambory
1 ks cibule
1 ks cuketa
2 ks mrkev
1 ks kedlubna
2 ks papriky
1 lžička drcený kmín
1 lžíce sušené oregano
1 lžíce sušená majoránka
1 balíček koření adžika
1 kg krkovička bez kosti
3 lžíce grilovací koření bez soli

Postup přípravy receptu

  1. Den předem umyjeme krkovičku, osušíme ji a nakrájíme na 1 - 1,5 cm hrubé plátky (asi 6 kusů). Dno mísy s víkem vysypeme kořením adžika a potom postupně ukládáme plátky masa, které vždy okořeníme adžikou. Uzavřené necháme v chladničce odležet do druhého dne

  2. Druhý den maso naskládáme do pekáče, podlijeme vodou a necháme péct. Dále si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme. Větší mrkev nakrájíme na nudličky, velkou cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Malou cuketu, papriky, brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky

  3. Vytáhneme pekáč s předpečeným masem a navrstvíme na něj zeleninu. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a adžikou. Na zeleninu urovnáme kostičky brambor, osolíme, poprášíme grilovacím kořením, majoránkou a oreganem

  4. Připravenou směs zeleniny s krkovicí dáme péct do trouby. Po půlhodině zeleninu s brambory promícháme a plátky masa dáme nahoru na zeleninovou postýlku a dopečeme

  5. Krkovičku s adžikou na zeleninové postýlce podáváme jako hlavní chod z jednoho pekáče bez přílohy. Kdo je více hladový, může přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!