Fit švestkový koláč bez mouky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
máslo
250 ml mléko
1 miska švestky
1 kelímek tvaroh
med
1 balení mozzarella
1 lžička kypřící prášek
100 g mletý mák
1 lžička perníkové koření
1 lžíce medovina
5 lžic rýžový sirup
3 lžíce rýžový sirup
95 g kokosová mouka
30 g pudinkový prášek s pravou vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. Začneme umixováním mozzarelly dohladka, přidáme zbytek surovin na těsto a znovu promixujeme. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet zhruba na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme náplně

  2. Mák svaříme v rendlíku v mléce a mícháme do zhoustnutí, ochutíme perníkovým kořením, medovinou a přisladíme rýžovým sirupem (popřípadě medem či jiným oblíbeným sladidlem)

  3. Těsto přemístíme do koláčové formy vystlané pečícím papírem, natřeme tvarohem (případně trochu oslazeným), na to navrstvíme makovou náplň a poklademe nakrájenými švestkami. Fit švestkový koláč pečeme 20 - 30 minut, sledujeme okraje koláče. Až budou upečeny dozlatova, je koláč dopečen

  4. Pro vylepšení chuti můžeme ihned po dopečení potřít okraje i švestky rozpuštěným máslem smíchaným s medem pomocí mašlovačky

  5. Fit švestkový koláč bez mouky krájíme na klínky, lze podávat teplý i studený. Zbylou část koláče uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!