Fit švestkový koláč bez mouky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 ks vejce máslo 250 ml mléko 1 miska švestky 1 kelímek tvaroh med 1 balení mozzarella 1 lžička kypřící prášek 100 g mletý mák 1 lžička perníkové koření 1 lžíce medovina 5 lžic rýžový sirup 3 lžíce rýžový sirup 95 g kokosová mouka 30 g pudinkový prášek s pravou vanilkou
Postup Fit švestkový koláč bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Začneme umixováním mozzarelly dohladka, přidáme zbytek surovin na těsto a znovu promixujeme. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet zhruba na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme náplně
Mák svaříme v rendlíku v mléce a mícháme do zhoustnutí, ochutíme perníkovým kořením, medovinou a přisladíme rýžovým sirupem (popřípadě medem či jiným oblíbeným sladidlem)
Těsto přemístíme do koláčové formy vystlané pečícím papírem, natřeme tvarohem (případně trochu oslazeným), na to navrstvíme makovou náplň a poklademe nakrájenými švestkami. Fit švestkový koláč pečeme 20 - 30 minut, sledujeme okraje koláče. Až budou upečeny dozlatova, je koláč dopečen
Pro vylepšení chuti můžeme ihned po dopečení potřít okraje i švestky rozpuštěným máslem smíchaným s medem pomocí mašlovačky
Fit švestkový koláč bez mouky krájíme na klínky, lze podávat teplý i studený. Zbylou část koláče uchováváme v lednici.