Krkovička na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 špetka sůl
3 ks paprika
3 ks cibule
3 ks rajče
1 lžíce grilovací koření
1 špetka mletý pepř
3 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek zakysaná smetana
3 lžíce ostrý kečup
1 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice jemně osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Nakrájíme si na nudličky papriku, cibuli na půl kolečka a rajče na měsíčky.

  2. Zeleninu vložíme do pekáče. Na ni navrstvíme plátky krkovice. Umícháme si v misce směs z oleje, kečupu, plnotučné hořčice a podle chuti grilovacího koření. To celé zalijeme zakysanou smetanou a smícháme. Směsí přelijeme maso a krkovičku na zelenině dám péct asi na 60 minut do předehřáté trouby.

  3. Krkovičku na zelenině podáváme s brambory, hranolky nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!