Kachní játra s pepřovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1/2 lžičky plnotučná hořčice hladká mouka 150 ml smetana ke šlehání 500 g kachní játra 4 lžíce nakládaný zelený pepř čerstvě drcený černý pepř
Postup Kachní játra s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a silně ze všech stran posypeme čerstvě drceným pepřem a poté kousky obalíme v hladké mouce. Zelený nakládaný pepř necháme okapat a ve smetaně rozkvedláme plnotučnou hořčici
Na malém množství oleje zprudka orestujeme játra ze všech stran dozlatova. Poté je přendáme do mísy, osolíme, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 - 8 minut odležet. Játra mají být křehká a na řezu růžová
Mezitím k výpeku přidáme máslo, okapaný zelený pepř a vše podlijeme ochucenou smetanou. Omáčku ochutíme solí a krátce povaříme do zhoustnutí
Kachní játra rozdělíme na porce, přelijeme pepřovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.