Kachní játra s pepřovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1/2 lžičky plnotučná hořčice
hladká mouka
150 ml smetana ke šlehání
500 g kachní játra
4 lžíce nakládaný zelený pepř
čerstvě drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a silně ze všech stran posypeme čerstvě drceným pepřem a poté kousky obalíme v hladké mouce. Zelený nakládaný pepř necháme okapat a ve smetaně rozkvedláme plnotučnou hořčici

  2. Na malém množství oleje zprudka orestujeme játra ze všech stran dozlatova. Poté je přendáme do mísy, osolíme, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 - 8 minut odležet. Játra mají být křehká a na řezu růžová

  3. Mezitím k výpeku přidáme máslo, okapaný zelený pepř a vše podlijeme ochucenou smetanou. Omáčku ochutíme solí a krátce povaříme do zhoustnutí

  4. Kachní játra rozdělíme na porce, přelijeme pepřovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!