Kachní játrový krém s bylinkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks šalotka
4 - 5 lžic smetana ke šlehání
1 hrst čerstvý koriandr
2 snítky čerstvý tymián
400 g kachní játra
mletý černý pepř
250 g čerstvé máslo
cayenský pepř
150 g pečené kachní maso

Postup přípravy receptu

  1. Pečené kachní maso nakrájíme na drobné kostičky. Kachní játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Koriandr a tymián jemně nakrájíme. Asi 180 g másla rozpustíme v mikrovlnce a zbývající máslo použijeme na smažení

  2. V hlubší pánvi na másle (asi 70 g) necháme zesklovatět šalotku s česnekem. Pak vmícháme pokrájená kachní játra, která za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nejsou bílá. Takto připravenou směs ochutíme solí, černým čerstvě mletým pepřem, cayenským pepřem a nasekaným tymiánem. Vše ještě asi 5 minut opékáme, aby všechny chutě a vůně prolnuly

  3. Takto připravená kachní játra mixujeme s pečeným masem. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo a smetanu, dokud nevznikne hladký krém. Játrovou směs podle potřeby dochutíme, promícháme s čerstvým koriandrem, vlijeme do silikonových tvořítek a necháme v chladu ztuhnout

  4. Kachní játrový krém podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!