Krkovička na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 svazečky tymián
0.5 dl víno
1500 g vepřová krkovice
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme, osolíme a prošpikujeme oloupaným česnekem.

  2. Prošpikovanou krkovičku dáme do pekáče, přidáme snítky tymiánu a zalijeme oblíbeným vínem. Krkovičku pečeme pod častým dohledem na 180 °C cca hodinu.

  3. Když je krkovička hotová, přelijeme šťávu do hrnce, přisypeme hladkou mouku a necháme projít varem.

  4. Krkovičku na víně nakrájíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zahuštěnou šťávou. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!