Malinovo-borůvkový džem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1150 g cukr krupice
500 g borůvky
500 g maliny
1/4 lžičky kyselina citronová
1 balíček Gelfix Klasik 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Než začneme vařit džem, připravíme si asi 5 čtvrtlitrových sklenic s víčkem. Sklenice i víčka důkladně umyjeme v horké vodě a pak vysušíme

  2. Maliny s borůvkami nasypeme do velkého hrnce a lehce je pomačkáme třeba šťouchadlem na brambory

  3. Gelfix promícháme se dvěma lžícemi cukru, smícháme s ovocem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty

  4. K ovoci přidáme zbytek cukru, opět za stálého míchání přivedeme k varu (ovocná směs musí probublávat) a vaříme 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do džemu asi 1/4 lžičky kyseliny citronové a zamícháme

  5. Malinovo-borůvkový džem ihned plníme do sklenic, které zaděláme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru

  6. Džem je výborný na čerstvý chléb s máslem, bílé pečivo, palačinky i koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!