Malinovo-banánový džem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

500 g cukr krupice
750 g maliny
1 lžička kyselina citronová
1 balíček Gelfix Extra 2:1
250 g banán bez slupky

Postup přípravy receptu

  1. Před vařením džemu si nesmíme zapomenout připravit skleničky s víčky. Musí být čistě umyté a vysušené. Na uvedené množství spotřebujeme asi 5 čtvrtlitrových sklenic

  2. Také musíme počítat s tím, že banánová slupka je těžká. Abychom získali čtvrt kilo banánů bez slupky, budeme potřebovat asi 3 - 4 celé banány, záleží na jejich velikosti

  3. Banány rozsekáme tyčovým mixerem nebo jen rozmačkáme. Maliny nemixujeme, můžeme je nechat celé, nebo je jen zlehka rozmačkáme. Ovoce dáme do velkého hrnce

  4. Obsah sáčku Gelfix Extra promícháme se dvěma lžícemi cukru a smícháme s ovocem. Za stálého míchání ovoce přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. Do hrnce pak přisypeme 500 g cukru krupice a opět přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme 5 minut. Před koncem vaření do džemu zamícháme 1 lžičku kyseliny citronové

  5. Malinovo-banánový džem ihned plníme do suchých sklenic, které uzavřeme víčkem, a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!