Krkovička na pomeranči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pomeranč 1 ks pórek 3 lžíce med 1 balíček kuskus 1 ks bujón 450 g vepřové maso 5 ks cherry rajčátka 4 lžíce dijónská hořčice podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Krkovička na pomeranči recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a vložíme nejméně na hodinu do marinády. Před vložením masa do marinády, do něj můžeme vetřít trochu pepře a soli. Marinádu si připravíme z pomerančové šťávy, medu a hořčice. Maso nakonec opečeme na steakovací pánvi. Pokud není k dispozici steakovací pánev, postačí obyčejná.
Najemno nakrájený pórek přidáme do kuskusu. Kuskus pak zalijeme vývarem v poměru jeden hrnek kuskusu na jeden hrnek vývaru (1:1). Až kuskus nabobtná, zbytek vývaru slijeme (pokud nějaký zbyl), kuskus dosolíme, dopepříme a přidáme nadrobno nakrájená rajčátka.
Krkovičku na pomeranči podáváme s kuskusovou přílohou jako hlavní chod.