Krkovička na pomeranči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks pomeranč
1 ks pórek
3 lžíce med
1 balíček kuskus
1 ks bujón
450 g vepřové maso
5 ks cherry rajčátka
4 lžíce dijónská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Krkovička na pomeranči recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a vložíme nejméně na hodinu do marinády. Před vložením masa do marinády, do něj můžeme vetřít trochu pepře a soli. Marinádu si připravíme z pomerančové šťávy, medu a hořčice. Maso nakonec opečeme na steakovací pánvi. Pokud není k dispozici steakovací pánev, postačí obyčejná.
Najemno nakrájený pórek přidáme do kuskusu. Kuskus pak zalijeme vývarem v poměru jeden hrnek kuskusu na jeden hrnek vývaru (1:1). Až kuskus nabobtná, zbytek vývaru slijeme (pokud nějaký zbyl), kuskus dosolíme, dopepříme a přidáme nadrobno nakrájená rajčátka.
Krkovičku na pomeranči podáváme s kuskusovou přílohou jako hlavní chod.