Krkovička na pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
1 ks pórek
3 lžíce med
1 balíček kuskus
1 ks bujón
450 g vepřové maso
5 ks cherry rajčátka
4 lžíce dijónská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a vložíme nejméně na hodinu do marinády. Před vložením masa do marinády, do něj můžeme vetřít trochu pepře a soli. Marinádu si připravíme z pomerančové šťávy, medu a hořčice. Maso nakonec opečeme na steakovací pánvi. Pokud není k dispozici steakovací pánev, postačí obyčejná.

  2. Najemno nakrájený pórek přidáme do kuskusu. Kuskus pak zalijeme vývarem v poměru jeden hrnek kuskusu na jeden hrnek vývaru (1:1). Až kuskus nabobtná, zbytek vývaru slijeme (pokud nějaký zbyl), kuskus dosolíme, dopepříme a přidáme nadrobno nakrájená rajčátka.

  3. Krkovičku na pomeranči podáváme s kuskusovou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!