Tradiční houbový Kuba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
petrželka
cibule
tymián
sádlo
kroupy
oregano
sušené houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby přes noc namočíme do vody, stejně tak kroupy. Druhý den přelijeme houby i s vodou do hrnce a přivedeme k varu. Kroupy i s vodou nalijeme do jiného hrnce a také uvaříme doměkka

  2. Potřebujeme ještě třetí kastrůlek, ve kterém na sádle orestujeme nasekanou cibuli a alespoň čtyři na jemno nasekané stroužky česneku. Osolíme a necháme zesklovatět

  3. Uvařené houby přecedíme, kroupy také a smícháme v míse. Pekáč vytřeme troškou sádla a nasypeme do něj směs krup a hub. Jakmile cibulka zezlátne, přidáme ji do pekáče, ochutíme nasekanou petrželkou, tymiánem a oreganem, podle libosti ještě dosolíme a opepříme

  4. Směs řádně promícháme, uhladíme povrch a dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 25 minut

  5. Houbového Kubu podáváme jako chutný hlavní chod

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

  7. Inspirujte se také podle videoreceptu


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!