Krémový karamelový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l rum
2 plechovky salko
200 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Neotevřené plechovky salka vložíme do hrnce s vodou a pomalu převedeme k varu. Plechovky musí být ponořené. Plechovky vaříme asi 60 - 90 minut. Salko vyjmeme necháme důkladně vychladnout.

  2. Vychladlé salko vybereme z konzerv a dáme do mixéru nebo mísy k ručnímu šlehači. Přidáme smetanu a jemně promícháme. Do hotové směsi po částech a za stálého míchání přiléváme rum. Nakonec vše vyšleháme v jemný a hladký krém.

  3. Krémový karamelový likér podáváme podle příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!