Vepřové kotletky s hroznovým vínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 200 ml vývar 1 lžíce máslo 1 - 2 lžičky med 1 lžička grilovací koření hladká mouka 0,5 - 1 lžička citronová šťáva 1 lžička sójová omáčka mletý černý pepř 4 ks vepřová kotleta bez kosti 300 g červené hroznové víno 1 lžička nakládané brusinky
Postup Vepřové kotletky s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Vyšší kotletky bez kosti omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, z obou stran potřeme olejem a ochutíme grilovacím kořením. Maso odložíme asi na 20 minut do chladu. Kuličky hroznového vína omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme peciček
Odleželé maso opečeme z obou stran na oleji a uchováme na teple. Do výpeku přilijeme vývar, vmícháme med, brusinky a citronovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na polovinu a pak do ní vložíme máslo obalené v mouce a vypeckované hrozny. Vše krátce povaříme a ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem
Opečené vepřové kotletky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme hroznovým vínem a přelijeme omáčkou. Jako přílohu zvolíme jasmínovou rýži nebo opečené brambory.