Vepřové kotletky s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
200 ml vývar
1 lžíce máslo
1 - 2 lžičky med
1 lžička grilovací koření
hladká mouka
0,5 - 1 lžička citronová šťáva
1 lžička sójová omáčka
mletý černý pepř
4 ks vepřová kotleta bez kosti
300 g červené hroznové víno
1 lžička nakládané brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší kotletky bez kosti omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, z obou stran potřeme olejem a ochutíme grilovacím kořením. Maso odložíme asi na 20 minut do chladu. Kuličky hroznového vína omyjeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme peciček

  2. Odleželé maso opečeme z obou stran na oleji a uchováme na teple. Do výpeku přilijeme vývar, vmícháme med, brusinky a citronovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na polovinu a pak do ní vložíme máslo obalené v mouce a vypeckované hrozny. Vše krátce povaříme a ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem

  3. Opečené vepřové kotletky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme hroznovým vínem a přelijeme omáčkou. Jako přílohu zvolíme jasmínovou rýži nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!