Krémový zákusek pro Matouše a Míšu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
100 ml olej
4 ks vejce
100 ml mléko
1 l mléko
2 lžíce cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
100 g hladká mouka
800 g zakysaná smetana
100 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
3 lžíce granko
2 lžíce holandské kakao
1 lžička Nescafé Classic Crema
1 lžička Nescafé Classic Crema
2 balíčky kávový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a žloutky vyšleháme do husté pěny. Z mléka si asi deci odlijeme stranou na rozmíchání pudinkového prášku. Zbylé mléko dáme vařit do mlékovaru (dvouplášťový hrnec)

  2. Mezitím společně prosejeme hladkou a polohrubou mouku s 2 lžícemi holandského kakaa a práškem do pečiva. Do žloutkového základu postupně a střídavě zašleháváme olej s mlékem a moučnou směs. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce přimícháme do těsta

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhankou. Uvaříme pudinkový krém z mléka, kávového pudinku, lžičky nescafé a 5 lžic cukru. Ještě horký pudink dáme pomocí menší naběračky na plech

  4. Piškot pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. V mojí plynové troubě trvá pečení půl hodiny

  5. Po upečení necháme piškot vychladnout. Smícháme dva velké 400 g kelímky zakysané smetany s dvěma lžícemi cukru moučka a dvěma sáčky vanilkového cukru. Je možné nahradit polovinu zakysané smetany tvarohem a krém vyšlehat. Krémem potřeme moučník a posypeme směsí smíchané ze tří lžic granka a lžičky Nescafé

  6. Krémový zákusek pro Matouše a Míšu necháme vychladit, nakrájíme na porce a servírujeme. Můžeme ozdobit podle chuti kolečky banánů, popřř. dílky mandarinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!