Krémový zákusek pro Matouše a Míšu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 100 ml olej 4 ks vejce 100 ml mléko 1 l mléko 2 lžíce cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 100 g hladká mouka 800 g zakysaná smetana 100 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 3 lžíce granko 2 lžíce holandské kakao 1 lžička Nescafé Classic Crema 1 lžička Nescafé Classic Crema 2 balíčky kávový pudinkový prášek
Postup Krémový zákusek pro Matouše a Míšu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a žloutky vyšleháme do husté pěny. Z mléka si asi deci odlijeme stranou na rozmíchání pudinkového prášku. Zbylé mléko dáme vařit do mlékovaru (dvouplášťový hrnec)
Mezitím společně prosejeme hladkou a polohrubou mouku s 2 lžícemi holandského kakaa a práškem do pečiva. Do žloutkového základu postupně a střídavě zašleháváme olej s mlékem a moučnou směs. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce přimícháme do těsta
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo na plech vymazaný máslem a vysypaný strouhankou. Uvaříme pudinkový krém z mléka, kávového pudinku, lžičky nescafé a 5 lžic cukru. Ještě horký pudink dáme pomocí menší naběračky na plech
Piškot pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. V mojí plynové troubě trvá pečení půl hodiny
Po upečení necháme piškot vychladnout. Smícháme dva velké 400 g kelímky zakysané smetany s dvěma lžícemi cukru moučka a dvěma sáčky vanilkového cukru. Je možné nahradit polovinu zakysané smetany tvarohem a krém vyšlehat. Krémem potřeme moučník a posypeme směsí smíchané ze tří lžic granka a lžičky Nescafé
Krémový zákusek pro Matouše a Míšu necháme vychladit, nakrájíme na porce a servírujeme. Můžeme ozdobit podle chuti kolečky banánů, popřř. dílky mandarinek.