Vepřové kostky zapečené s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
500 ml vývar
3 ks cibule
sádlo
300 ml světlé pivo
2 snítky čerstvý tymián
300 g vařené uzené maso
1 balíček bílé fazole
mletý černý pepř
800 g vepřová krkovice
2 větvičky čerstvý rozmarýn
1 konzerva loupaná rajčata ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme na skus. Krkovici očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Lístky rozmarýnu a tymiánu jemně nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Pekáč vymažeme sádlem a na dno rozložíme polovinu předvařených fazolí

  2. Na sádle opečeme kostky krkovice do růžova. Potom maso přendáme do pekáčku na fazole. Na výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme uzené maso a bylinky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajčata ve vlastní šťávě

  3. Rajčatovou směs krátce povaříme, nalijeme do pekáčku na maso a opět pokryjeme druhou polovinou fazolí. Vše zalijeme pivem a vývarem a zakryté pečeme při 170 °C v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud nebudou fazole a maso měkké a omáčka zredukovaná na polovinu

  4. Vepřové kostky s uzeným masem a fazolemi rozdělíme na porce a podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!