Krémový mléčný dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g cukr
125 g máslo
1 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
4 lžíce kakaový prášek
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si odměříme všechny potřebné ingredience. Kakao promícháme s vanilkovým cukrem. Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj cukr a odstavíme. Kompotované ovoce, v tomto případě mandarinky, necháme okapat

  2. Ve větším hrnci za stálého míchání nasucho opražíme mouku. Jakmile začne růžovět, přidáme nakrájené máslo a restujeme do světle hnědé barvy. Nesmí se připálit. Nyní začneme po částech přilévat převařené mléko s cukrem a stále pilně mícháme, aby nevznikly žmolky. Oheň zmírníme a stále na mírném teple mícháme ještě 5 minut

  3. Potom uvařenou mléčnou směs ponorným mixérem napěníme do hladkého krému. Mixujeme asi 2 - 3 minuty. Potom dvě třetiny krému nalijeme do podlouhlé mísy. Do zbytku krému vsypeme kakao promíchané s vanilkovým cukrem a opět asi 1 minutu mixujeme a nalijeme na bílý krém. Překryjeme potravinovou folií a necháme v lednici nejméně 6 hodin ztuhnout

  4. Krémový mléčný dezert pomocí lžíce rozdělíme do misek nebo pohárů, ozdobíme ovocem, zakapeme šťávou z kompotu a podáváme dobře vychlazený. Podle fantazie a chuti můžeme dezert přizdobit ušlehanou smetanou a oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!