Velikonoční beránek s krémovým likérem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 300 g polohrubá mouka 2 lžíce horká voda 1 balíček kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání strouhanka na vysypání 180 g třtinový cukr 1,5 dl smetana ke šlehání (30%) 1 dl Baileys Original
Postup Velikonoční beránek s krémovým likérem
Postup přípravy receptu
-
Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva
Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem
Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě
Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl
zdroj: Baileys