Velikonoční beránek s krémovým likérem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
300 g polohrubá mouka
2 lžíce horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
180 g třtinový cukr
1,5 dl smetana ke šlehání (30%)
1 dl Baileys Original

Postup přípravy receptu

  1. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva

  3. Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem

  4. Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě

  5. Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl

  6. zdroj: Baileys


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!