Krémový boršč bez masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 l voda 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks pastinák 3 listy bobkový list 3 ks červená řepa 5 kuliček celé nové koření podle chuti sůl na ozdobu petrželka zakysaná smetana
Postup Krémový boršč bez masa recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkev, pastinák a pórek nasekáme na kolečka, cibuli a drobno. Řepy o velikosti jablek nakrájíme na kousky.
Asi do litru vody dáme řepy. Přidáme zbylou zeleninu, bobkové listy, nové koření a sůl. Vše vaříme asi 25 minut doměkka. Pak vyndáme koření a část řepy si dáme stranou. Vše rozmixujeme. Do boršče vrátíme řepu nebo ji použijeme až na ozdobu.
Krémový boršč rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme zakysanou smetanou a případně i vařenou řepou. Krémový boršč bez masa ihned podáváme.