Krémový boršč bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 l voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks pastinák
3 listy bobkový list
3 ks červená řepa
5 kuliček celé nové koření
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkev, pastinák a pórek nasekáme na kolečka, cibuli a drobno. Řepy o velikosti jablek nakrájíme na kousky.

  2. Asi do litru vody dáme řepy. Přidáme zbylou zeleninu, bobkové listy, nové koření a sůl. Vše vaříme asi 25 minut doměkka. Pak vyndáme koření a část řepy si dáme stranou. Vše rozmixujeme. Do boršče vrátíme řepu nebo ji použijeme až na ozdobu.

  3. Krémový boršč rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme zakysanou smetanou a případně i vařenou řepou. Krémový boršč bez masa ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!