Křenový kapr v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1/2 ks kapr
olivový olej
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 šálek čerstvý strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pak maso osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň 25 minut odležet. Z mouky, vajec a špetky soli připravíme hladké těstíčko. Křen oloupeme a jemně nastrouháme

  2. Odleželé porce kapra obalíme v nastrouhaném křenu, smočíme v těstíčku a zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova

  3. Křenového kapra smaženého v těstíčku podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!