Křenový pečený bůček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 ml jogurt
1/2 ks křen
3 lžíce med
1 lžička jablečný ocet
50 ml citronová šťáva
3 lžíce dijonská hořčice
1 kg vepřový bůček
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nízký libový bůček s kůží očistíme a kůži nakrájíme na mřížku. Maso ze všech stran osolíme

  2. a opepříme. Křen oloupeme, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou. Jogurt promícháme s olejem, nastrouhaným křenem, hořčicí, medem a jablečným octem. Maso silně potřeme marinádou a v uzavřené krabici necháme v chladu alespoň 24 hodin marinovat

  3. Odleželé maso vyjmeme z marinády, očistíme ubrouskem a přendáme do pekáčku. Bůček podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme kůží nahoru ve středně horké troubě doměkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou

  4. Upečený bůček s chutí křenu můžeme podávat teplý se šťouchaným bramborem a zelným salátem jako hlavní chod. Výborně chutná i za studena, nakrájený na tenké plátky s pečivem a nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!