Křenovka od Forever recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 ks cibule
1 ks křen
200 g smetana ke šlehání
1 ks uzené maso
mletý černý pepř
200 g smetana na vaření
3 lžíce hladká mouka.

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vodu, sůl, celý pepř v sítku a jednu kostku bujonu. Maso vaříme doměkka tak, aby nám zbylo zhruba 0,5 litru vývaru. Maso potom udržujeme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Křen oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle

  2. Na másle osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme vychladlým vývarem, přidáme smetanu na vaření a vaříme asi 20 minut. Potom vlijeme smetanu ke šlehání a povaříme ještě 2 minuty. Nakonec omáčku odstavíme, vmícháme nastrouhaný křen a necháme chvíli odpočinout. Maso nakrájíme na plátky, naservírujeme na talíř, přidáme houskový knedlík a maso přelijeme připravenou křenovou omáčkou

  3. Křenovku od Forever ihned podáváme k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!