Krémová tuňáková pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 2 - 3 lžíce mascarpone 2 lžičky dijonská hořčice 2 -3 ks jarní cibulka s natí 300 g tuňákové kousky v olivovém oleji
Postup Krémová tuňáková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Na tuto pomazánku budeme potřebovat větší konzervy tuňáka v oleji, které slijeme, čistá váha by měla být okolo 300 g, abychom měli pomazánky více. Připravíme si také mascarpone, pokud nemáme, můžeme nahradit krémovým žervé, ale s mascarpone je pomazánka samozřejmě mnohem jemnější. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno
Tuňáka dáme do misky, zašleháme mascarpone a dijonskou hořčici. Vmícháme cibulku a dobře promícháme. Je-li třeba, můžeme krémovou tuňákovou pomazánku ještě osolit
Krémovou tuňákovou pomazánku podáváme s opečenými toasty, čerstvým pečivem apod.