Krémová tuňáková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 lžíce mascarpone
2 lžičky dijonská hořčice
2 -3 ks jarní cibulka s natí
300 g tuňákové kousky v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Na tuto pomazánku budeme potřebovat větší konzervy tuňáka v oleji, které slijeme, čistá váha by měla být okolo 300 g, abychom měli pomazánky více. Připravíme si také mascarpone, pokud nemáme, můžeme nahradit krémovým žervé, ale s mascarpone je pomazánka samozřejmě mnohem jemnější. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno

  2. Tuňáka dáme do misky, zašleháme mascarpone a dijonskou hořčici. Vmícháme cibulku a dobře promícháme. Je-li třeba, můžeme krémovou tuňákovou pomazánku ještě osolit

  3. Krémovou tuňákovou pomazánku podáváme s opečenými toasty, čerstvým pečivem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!