Pstruh s růžovým kaviárem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 lžičky sůl
2 špetky sůl
2 lžíce máslo
1/2 dl mléko
4 ks pstruh
pepř
olivový olej
1 kelímek kysaná smetana
4 lžičky koření na ryby
1 ks pasta z růžového kaviáru
5 dkg Herkules
Postup Pstruh s růžovým kaviárem
Postup přípravy receptu
-
Ryby dobře očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Každou dobře prosolíme a posypeme kořením. Dovnitř vetřeme trochu pasty z růžového kaviáru a vložíme 2 proužky salámu Herkules. Nakonec pstruha zakapeme uvnitř i vně olivovým olejem a necháme ho chvíli uležet
Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi (na ryby) a vložíme připravené pstruhy. Opečeme z jedné strany, asi po 10-ti minutách ryby otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme dopéci (asi 5 minut)
Po vyjmutí ryb přidáme do výpeku kysanou smetanu rozmíchanou s mlékem a necháme ji krátce prohřát
Pstruhy podáváme s vařenými brambory, které podléváme smetanovou omáčkou. Zdobíme lžičkou pasty z růžového kaviáru.