Pstruh s pikantními brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 snítka tymián
0,5 lžiček rozmarýn
2 ks pstruh
olivový olej
1 lžíce hladká mouka
5 kuliček celý pepř
1 lžička římský kmín
1 lžička hrubozrnná sůl
čerstvě mletý pepř
0,5 lžiček sušené chilli
1 lžička uzená červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ve hmoždíři utlučeme pepř, římský kmín a sůl, pak přimícháme sušené chilli, rozmarýn a uzenou mletou papriku

  2. Brambory oškrábeme, pokrájíme na měsíčky a dáme na 3 minuty vařit v osolené vodě. Scezené brambory v míse poprášíme hladkou moukou a směsí koření. Pokapeme olivovým olejem. Každý kousek brambory by měl být obalený

  3. Brambory pečeme na 220 °C dozlatova asi 40 minut v jedné vrstvě. Filety z pstruha osolíme, opepříme, přidáme tymián a dáme péct do trouby

  4. Pstruha s pikantními brambory podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!