Krémová tuňáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.5 l voda
50 dkg tuňák
1 kostka masox
1 ks bobkový list
bílý pepř
2 lžíce hladká mouka
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka omyjeme a společně s cibulí, bobkovým listem, pepřem, masoxem a solí dáme do hrnce s vroucí vodou a 30 minut vaříme.

  2. V druhém hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku a postupně přiléváme přecezený vývar. Vmícháme smetanu, dochutíme solí a necháme přejít varem. Odstavíme a přidáme uvařeného tuňáka, kterého jsme nakrájeli na kousky.

  3. Krémovou tuňákovou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!