Omáčka z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 lžička tymián
voda
2 lístky bobkový list
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1/4 kostky zeleninový bujon
600 g cherry rajče
5 lžic rajčatové pyré
1 lžíce sladká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cherry rajčátka zbavíme stopek, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  2. V kastrolku rozehřejeme tuk a cibuli osmahneme dozlatova. Přidáme rajčátka a osmahneme. Podlijeme horkou vodou (s množstvím to nepřeháníme), přidáme sůl, pepř, kousek bujonu a za občasného promíchání necháme vše podusit. Stačí 10 minut. Pak přidáme tymián, bobkový list, rajčatovou omáčku přikryjeme pokličkou a ještě chvíli dusíme. V závěru přimícháme rajčatové pyré, sójovou omáčku na dochucení a krátce prohřejeme. Omáčku nezahušťujeme jíškou

  3. Omáčku z čerstvých rajčat podáváme k masu, zeleninovým pokrmům, ale dá se k ní i jen tak přikusovat čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!