Omáčka z krůtího masa recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce sádlo
1 ks velká cibule
mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
vlažná voda
1 - 2 lžíce worchestrová omáčka
500 g mleté krůtí maso
chilli mlýnek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozpuštěném sádle a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, posypeme ho chilli kořením (čerstvým z chilli mlýnku), promícháme, poprášíme solí i pepřem a za občasného míchání restujeme do zhnědnutí

  2. Pak přidáme hořčici, promícháme, zlehka orestujeme a zakápneme worchestrovou omáčkou (podle chuti). Přilijeme asi 300 ml vody a uvedeme do varu

  3. Mouku rozmícháme ve vodě na kašičku a přilijeme ji do omáčky. Množství mouky i vody si upravíme podle sebe - jak chceme mít omáčku hustou a kolik jí chceme

  4. Omáčku z krůtího masa ještě 10 minut provaříme a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!