Omáčka z kuřete recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
1 ks světlá jíška
1 kelímek mléko nebo smetana
1 ks pomazánkové máslo (200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, naporcujeme a podusíme. Když je maso hotové, obereme jej

  2. Na másle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, rozpustíme pomazánkové máslo, přidáme obrané kuřecí maso, zalijeme vývarem z kuřete (můžeme přidat kostku bujónu). Přidáme mléko nebo smetanu, podle potřeby zahustíme jíškou. Omáčku z kuřete podle chuti dosolíme

  3. Omáčku z kuřete podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!