Krémová špenátová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček mražený špenát
0.5 lžičky sušený česnek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny suroviny, špenát necháme lehce rozmrazit.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle ji osmahneme dozlatova. Přidáme špenát, necháme rozpustit a lehce povaříme. Zalijeme mlékem, šlehačkou s rozkvedlanou moukou a provaříme 5 - 10 minut. Špenátová polévka nám pěkně zhoustne. Množství mléka záleží na nás, přidáváme podle toho, jak chceme mít polévku hustou.

  3. Krémovou špenátovou polévku dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem.

  4. Špenátovou polévku podáváme s opečenými chlebovými krutony, tak chutná nejlépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!