Krémová špenáto-fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 1 ks cibule 100 g anglická slanina 100 ml smetana ke šlehání 1 hrst zelená petrželka mletý černý pepř 875 ml zeleninový bujon 2 konzervy červené fazole ve slaném nálevu 300 g čerstvý baby špenát
Postup Krémová špenáto-fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a petrželku nasekáme na jemno
V hrnci na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme scezené a propláchnuté fazole (400 g) a vlijeme zeleninový vývar. Dále přidáme propláchnutý špenát a petrželku a přivedeme k varu
Poté sundáme špenátovo-fazolovou polévku z ploténky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme
Krémovou špenáto-fazolovou polévku ozdobíme na talíři osmaženou slaninou nakrájenou na kostičky a můžeme i posypat strouhaným sýrem.