Krémová špenáto-fazolová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
100 g anglická slanina
100 ml smetana ke šlehání
1 hrst zelená petrželka
mletý černý pepř
875 ml zeleninový bujon
2 konzervy červené fazole ve slaném nálevu
300 g čerstvý baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a petrželku nasekáme na jemno

  2. V hrnci na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme scezené a propláchnuté fazole (400 g) a vlijeme zeleninový vývar. Dále přidáme propláchnutý špenát a petrželku a přivedeme k varu

  3. Poté sundáme špenátovo-fazolovou polévku z ploténky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme

  4. Krémovou špenáto-fazolovou polévku ozdobíme na talíři osmaženou slaninou nakrájenou na kostičky a můžeme i posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!