Žampiony plněné provensálskou zeleninou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
15 g cibule
80 g žampióny
15 g cuketa
rozmarýn
5 g kapary
15 g papriky
15 g gorgonzola
pepř
1 lžíce majonéza a bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 minuty. A nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem

  2. Orestovanou zeleninou naplníme všechny hlavičky žampiónů a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 3 minuty, potom přidáme navrch gorgonzolu a pečeme do roztavení sýra cca 5 minut

  3. Dip si připravíme, když najemno nakrájené kapary smícháme s majonézou, jogurtem a dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!