Žampiony plněné provensálskou zeleninou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 15 g cibule 80 g žampióny 15 g cuketa rozmarýn 5 g kapary 15 g papriky 15 g gorgonzola pepř 1 lžíce majonéza a bílý jogurt
Postup Žampiony plněné provensálskou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 minuty. A nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem
Orestovanou zeleninou naplníme všechny hlavičky žampiónů a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 3 minuty, potom přidáme navrch gorgonzolu a pečeme do roztavení sýra cca 5 minut
Dip si připravíme, když najemno nakrájené kapary smícháme s majonézou, jogurtem a dochutíme solí a pepřem.